Amsterdam Panthers

De Amsterdam Panthers (oorspronkelijk opgericht als Amstelland Panthers) is een American football team uit Amsterdam. Ze komen uit in de Eredivisie, dat georganiseerd wordt door de American Football Bond Nederland AFBN.

In het jaar 2000 werden de Amstelland Panthers opgericht door Aniel Sriram (Secretaris), Edgar van der Schaar (Penningmeester) en Michel van der Schaar (Voorzitter) , speelde de club voornamelijk flag football. Het jaar erop startte het senioren team in de derde divisie en bereikte meteen de tweede plaats. Door in de play-offs van 2001 te winnen promoveerden de Amstelland Panthers naar de tweede divisie.

Het seizoen 2002 bleek wederom een succes door het bereiken van de finale van de play-offs van de tweede divisie. De Panthers verloren echter deze finale en bleven in de tweede divisie spelen. In 2004 werd wederom de finale van de tweede divisie gehaald en opnieuw verloren. Ditmaal promoveerde het team wel naar de eerste divisie. In 2005 spelen de Panthers weer in de tweede divisie waarna ze in 2009 promoveerden naar de 1e divisie waar ze nu (2013) nog spelen.

Klik hier voor meer informatie over de Amsterdam Panthers.

Amsterdam Panthers op Facebook:

Pin It on Pinterest

Share This