Spark United

Spark United is het nieuwe sportverzamelgebouw op Sportpark de Eendracht. Het gebouw ligt centraal op het sportpark aan de Bok de Korverweg. Spark United beschikt over een grote diversiteit aan faciliteiten en is daarmee uitermate geschikt voor sportverenigingen, sociaal-maatschappelijke organisaties en sport- en bedrijfsevenementen. Een groot aantal gebruikers heeft Spark United al als thuisbasis.

Doel van Spark United

SU bestaat om sport- en sociaal-maatschappelijke organisaties en buurtbewoners van jong tot oud de mogelijkheid te bieden te sporten/bewegen op dagen en tijden die heb het beste uitkomen en is ontmoetingsplek om sociale verbindingen te creëren en te versterken.

Historie SSDE en Spark United

Stichting Sportpark De Eeendracht (SSDE) is medio 2012 gestart als een pilot van Stadsdeel Nieuw-West (SNW) en de Centrale Stad. De aanname was dat een zelfstandige sportstichting het sportpark tegen lagere kosten zou kunnen beheren en exploiteren, dat de sportstichting meer inkomsten zou moeten kunnen genereren, dat de sportstichting meer sociaal-maatschappelijke doelstellingen zou kunnen realiseren en dat de sportstichting zou kunnen zorgen voor de transitie van een traditioneel sportpark naar een eigentijds sportpark.

SSDE werkt met een meerjarenperspectief tot en met 2028. De transformatie van een traditioneel naar een eigentijds sportpark en het vergroten van de sportparticipatie in Nieuw-West zijn daarbij belangrijke thema’s. Met het nieuwe sportverzamelgebouw ‘Spark United’ (SU) geeft SSDE daar invulling aan.

.

Deo een actief buurtfestival

Op 13 mei 2017 hebben wij in kader van meer buurtparticipatie, binnen de hekken van ons sportpark, een actief buitenfestival georganiseerd. Onder de naam De Eendracht Open (DEO) werd voor één dag het sportpark omgetoverd tot een walhalla vol sportactiviteiten, lokale lekkernijen, workshops, muziek, optredens en nog veel meer. De toegang was gratis.

Pin It on Pinterest

Share This